Bij de aankoop van een auto is het altijd raadzaam om een proefrit te vragen. Bij een proefrit ervaar je namelijk echt hoe het is om in de auto te rijden. Ook kan je erachter komen of er problemen met de auto zijn. De proefrit bepaald namelijk voor een groot gedeelte of de aankoop wel of niet gedaan wordt. In deze blog vertellen we u een aantal tips waar bij het maken van een proefrit.

Lekkage

Het is belangrijk om wanneer de auto stilstaat, even te kijken of er sporen van lekkage te vinden zijn. Vocht in de kofferbak of op de vloer van de auto kan betekenen dat er lekkage plaats heeft gevonden.

Het starten van de auto

Luister of de auto normaal start. Voel altijd even of de motor warm is voor je hem opstart. Als hij al warm is kan dat namelijk betekenen dat de motor minder loopt wanneer hij koud is. De garage heeft de motor dan al warm laten lopen om zo te laten lijken alsof de motor normaal presteert.

Check de systemen

Ga na of alle systemen in de auto werken. Test de remmen door op een rustige weg, hard te remmen. Test de ruitenwissers en alle verlichtingen. Op deze manier kom je ook hier niet voor verrassingen te staan.

Voel vooral hoe de auto rijdt

Rijdt de auto lekker? Dat is immers ook niet geheel onbelangrijk. Ligt de auto wel recht op de weg? Staat het stuur recht? Als dat niet het geval is, kan er iets mis zijn met de uitlijning. Verder is het belangrijk om ook op de motor te letten. Klinkt hij normaal, en trillen de remmen niet? Meestal voel je het snel genoeg wanneer er iets niet goed is, maar het is nooit verkeerd alles toch even te checken.

Benieuwd geworden wat wij voor je kunnen betekenen? Twijfel geen moment en neem vandaag nog contact met ons op. Meer blogs zoals dit? Houd onze blogpagina in de gaten voor meer blogs zoals deze.