Ken je dat heerlijke gevoel om in een nieuwe auto te rijden? Meestal is dat gevoel al na een paar maanden wel weer weg. De auto ziet er van binnen en buiten namelijk niet meer gloednieuw uit. In dit artikel vertellen we je alles dat je nodig hebt om je auto weer te laten schitteren!

De auto afspuiten

Allereerst is het belangrijk dat de auto afgespoten wordt. Dit kan gewoon met lauw water. Doe dit wassen ook niet met een spons of doek, de kans bestaat dan namelijk dat het zand krasjes veroorzaakt wanneer er vaak overheen gewreven wordt.

De auto wassen

Het zand en vuil is van de auto af, nu kan het echte werk beginnen. Kies een goede autospons en ga voor een glansshampoo die bij je auto past. Ook een Wash en Wax is een mogelijkheid om vet, stuifmeel etc. te verwijderen. Wij raden aan om dit in een wasstraat te doen en niet voor de deur. Uw auto voor de deur wassen is namelijk verboden en de boete hiervan kan oplopen tot 440 euro! Dit verschilt per gemeente, check het dus eerst even.

Het lijkt simpel, even de auto wassen of laten wassen door de buurjongen. Maar denk eraan altijd in de lengterichting van de auto te vegen om cirkelvegen te voorkomen. Ook is het verstandig om bij het dak te beginnen, vervolgens de motorkap, daarna de achterklep en als laatste de zijkanten. Nu je klaar bent met het wassen hoort de auto afgespoeld te worden. Tot slot droog je de auto met een poetsdoek.

De auto uitspuiten

Het zal je verbazen hoe vies de binnenkant van de auto al kan zijn na een aantal maanden. Het uitzuigen van de auto is misschien niet het leukste werk, maar de auto voelt er na afloop veel schoner door aan. In de wasstraat staat er meestal een stofzuiger die je ervoor kan gebruiken voor wat extra kleingeld. Zorg ervoor dat je alles meepakt, wanneer de auto goed uitgespoten is, zal de binnenkant in ieder geval weer als nieuw aanvoelen.

Het interieur van je auto schoonmaken

Dit is meestal na een paar maanden nog niet nodig, maar als je je auto al langer bezit is dit op z’n tijd zeker nodig. Om geen beschadigingen te veroorzaken, is het raadzaam goede, zachte poetsdoeken te gebruiken met niet al te veel water. Begin met de ruiten. Dit kan eenvoudig met een glasreiniger gedaan worden. Net zoals de buitenkant van de auto, moet dit in lengterichting gedaan worden om cirkelvegen te voorkomen. Daarna behoren de ruiten weer gedroogd te worden met een droge doek.

Na de ruiten zijn de kunststofdelen aan de beurt. Het hele interieur kan met een interieurreiniger gedaan worden. Heb je een lederen interieur? Kies dan voor een leerverzorging. Dit zorgt niet alleen voor het verwijderen van vuil en vet, maar zorgt ook voor een beschermingslaag.

De auto laten glimmen

Een lakpolish kan ervoor zorgen dat je auto weer helemaal glimt. Een lakpolish voedt namelijk de lak die al op de auto zit waardoor de oorspronkelijke kleur weer terugkomt. Hier is raadzaam hier een

Wax bij te gebruiken. Een wax zorgt namelijk voor een extra beschermlaag. Na afloop is het ook fijn als het lekker ruikt in de auto. Een Autoparfum kan ervoor zorgen dat het weer heerlijk fris in je auto.