Zelf je auto keuren kan helaas nog niet. Dit mogen alleen gecertificeerde en opgeleide apk keurmeesters doen. Er is wel een hoop dat je voor de Apk-keuring kan voorbereiden, zodat je zo min mogelijk tot verassingen komt de staan. In deze blog lees je vijf tips om je auto er zo goed mogelijk op voorbereiden. Uiteindelijk doet het de portemonnee nog goed ook!

Tip 1. Check je banden

Alle 4 de banden moeten een profiel van minimaal 1,6 mm hebben. Controleer de profieldiepte in de hoofdgroef van de band. Dit is gemakkelijk te meten met een profieldieptemeter. Bekijk buiten het profiel ook of de banden beschadigd zijn, ook dit kan ervoor zorgen dat je niet door de keuring heen komt. Een reserveband daarentegen mag wel een profieldiepte hebben van minder dan 1,6 mm.

Tip 2. Controleer de ruitenwissers/ sproeiers

Al de ruitenwissers en sproeiers behoren goed te functioneren. Een handige manier om dit te testen is om in de auto te gaan zitten en de ruitensproeier even aan te doen. Als het goed is gaat de ruitenwisser dan automatisch aan. Check na afloop ook nog even of de ruitensproeiervloeistof bijgevuld is.

Tip 3. Controleer de waarschuwingslampjes

Gaan de lampjes aan en uit wanneer je de auto start? Zo niet, dan is er iets niet goed. Is er een lampje dat blijft branden? Ga dan in het instructieboekje na waar het om gaat en of je het op kan lossen.

Tip 4. Check de verlichting

Bij deze test is het handig om er een extra persoon bij te hebben. Bij het testen van de remlichten gaat het alleen niet zo makkelijk namelijk. Uiteraard horen alle lichten te werken.

Tip 5. Vergeet de brandstofdop niet

Heeft je auto een brandstofdop? Dan moet deze tijdens de keuring ook aanwezig zijn. Zelfs wanneer deze ontbreekt levert dit problemen op. Natuurlijk wordt er op veel meer andere dingen gelet tijdens de keuring en dat verschilt soms zelfs per auto. Twijfel je nog of heb je andere vragen? Kom dan even bij ons langs of neem contact met ons op. Meer blogs zoals dit? Houd onze blogpagina in de gaten voor meer blogs zoals deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *